Най-странните хобита на президенти

Всеки човек има хоби – увлечение към нещо или занимание, което може да се практикува в свободното време. Към какво са проявявали страст хора като президентите, е загадка, която събужда интереса на всички. Истината е, че извън политиката, държавните глави са се увличали по изключително разнообразни и неочаквани хобита – от рисуване на кученца до фанатично ловуване на диви животни.

Виж най-любопитните хобита на президенти и можеш да се убедиш, че всеки има своите странности:

 

  • Джордж Вашингтон – дестилерия за уиски

уиски

Източник: IPFS

Един от най-популярните американски президенти създава дестилерия в своята плантация и се превръща в успешен дистрибутор на алкохол. След оттеглянето си от поста през 1797 г., Вашингтон развива производството си до една от най-големите дестилерии на уиски по онова време.

 

  • Теодор Рузвелт – фен на бокса

    рузвелт бокс

Източник:Fightland - Vice

Още един легендарен американски държавен глава, който е споделял интересно хоби – боксиране. Още от млад, Рузвелт е тренирал бокс и продължава със заниманието си, дори докато е държавна глава на САЩ. Освен бойния спорт обаче, Теодор Рузвелт е имал и друго увлечение, което също предизвиква публичен интерес – ловът на животни.  Ловуването и убиването на различни представители на животонския свят, също е било страст за президента. Дори след слизането от поста си, Рузвелт организирал 11-месечно сафари в Африка, за да се отдаде на хобито си.

  • Джордж Буш обичал да рисува кученца

Буш кученца

Източник: john-steppling.com

Едва ли някой е предполагал, че 43-ят президент на САЩ е страстен почитател на рисуването. След като напуска Овалния кабинет, Буш решава да се отдаде на хобито си и често се изявява като художник. Известно е, че обича да рисува пейзажи и кученца. Освен стандартните картини обаче, Джордж Буш изобразява на платната и политически лидери, включително и себе си. 

 

  • Франклин Рузвелт и любовта му към детективски истории

рузвелт

Източник: Goodreads

Франклин Рузвелт е бил запален почитател на детективските истории и книги. Президентът обаче е бил отегчен от развиването на действието в повечето разкази, затова му е хрумнало, че може сам да създаде увлекателен сюжет. За да бъде истинска мистерия за читателите Рузвелт стигнал до идеята да се ангажират най-добрите автори на детективски новели от онова време, които да доразвият историята му. Или иначе казано, всеки писател е трябвало да напише една глава от книгата, а този след него да продължи действието и да „измъкне героя от заплетената история“. Определено креативна идея за книга, която е привлякла милиони читатели.