Как празнуват Свети Валентин по света

Свети Валентин е католически празник, но много от нас го празнуват заради хубавия повод, да покажеш обичта си към някой. Отбелязва се на 14 февруари като Ден на любовта. В България започва да се празнува последните десетилетия.

Свети Валентин е светец-мъченик, който е роден в град Терни, Италия. Той се превръща в покровител на влюбените или "светец на любовта", защото благославя брака между римския легионер Савиний и младата християнка Серапия. 
Макар и повода за празника да е един и същ, хората по света го празнуват по различен начин, спрямо културата и вярванията си. 

1

Япония – там жените е тази, която приготвят шоколадови подаръци за мъжете. Ако мъжът също харесва дадената жена, й приготви лакомство до 14 март.

Франция - влюбените обичат да кичат дръвчетата с любовни картички, а много двойки засаждат собствено „любовно дърво”, което ще расте и цъфти, както тяхната любов.

Гана -  датата се превръща като примамка за туристи в един от най-големите производители на какао, където на 14 февруари се празнува „Деня на шоколада”.

2

Германия  - там празникът не е на особена почит. Влюбените си разменят сърца и подаръци по всяко време на годината, стига да имат желание за това.

Дания- Датчаните интерпретират по собствен начин този празника. Вместо да подаряват рози на любимите си хора, те подаряват кокичета заедно с традиционни картички за Свети Валентин. Датчаните подаряват на жените анонимни писма, които съдържат смешен стих или рима.

3

Румъния - влюбените обединяват празника на любовта с началото на пролетта и празнуват на 24 февруари. Там е прието да излезете сред природата и да измиете лицето си в снега, за да сте здрави и щастливи.

Англия – за англичаните типични подаръци са традиционни дървените "любовни лъжици", с които всеки трябва да подслади живота на половинката си. Освен сърца - на Острова се подаряват ключове и ключалки, за да може всеки да отключи сърцето на половинката си.

4

Южна Африка  - там хората изрязват хартиени сърца, на които написват името на човека, когото обичат и го закачат по дрехите си. Анонимните обяснения там на практика не съществуват.

Испания -  всички съпрузи трябва да изпратят букет червени рози на съпругите си, независимо на какво разстояние са един от друг в момента.

5

Независимо от коя държава сте, независимо какви са традициите, които следвате…… едно е сигурно – празнува се любовта, празнува се отдадеността към любимия човек, празнува се вашата връзка.
И в този ред на мисли, ако искате да кажете „ОБИЧАМ ТЕ“ на някой, ето малко помощ и от нас:
Английски език - I love you
Арменски- Yes kez sirumen
Арабски - Ana behibek
Китайски - Ngo oiy ney a
Норвежки - Jeg Elsker Dig
Датски - Ik hou van jou
Есперанто - Mi amas vin
Естонски - Ma armastan sind
Френски - Je t'aime, Je t'adore
Немски - Ich liebe dich
Гръцки - S'agapau
Хавайски - Aloha wau ia oi
Унгарски - Szeretlek
Индонезийски - Saya cinta padamu
Ирландски - Taim i' ngra leat
Италиански - Ti amo
Японски - Aishiteru
Корейски - Sarang Heyo
Латински - Te amo
Португалски - Eu te amo
Румънски - Te ubesk
Руски - Ya tebya liubliu
Сръбски - Volim te
Словенски- Ljubim te
Испански- Te quiero / Te amo
Турски - Seni Seviyorum
Украински - Ya tebe kahayu

Любовта е на всякъде, отвори сърцето си и ще я видиш :)