Най-скъпите места за живеене в Дубай

Дубай е най-важният търговски и финансов център на Обединените Арабски Емирства. Градът обаче стана популярен, не поради тези факти, а заради това, че е събрал несравним лукс, уникални богатства и забележетелна архитектура в един райски оазис на средата на суровата пустиня. Дубай е място, на което могат да бъдат подобрени редица рекорди – за най-висок необстъргач, видео стена с най-висока разделителна способност, най-бързата полиция в света и много други. На брега на Персийския залив е сътворен истински оазис, предназначен за милионери. И въпреки горещия сух климат, Дубай приласкава богаташи от всички краища на света с ексцентричния си дух и тузарска визия.

Колко струва да живеете в един от най-модерните градове на 21-ви век, може да разберете като се запознаете с най-скъпите жилища в Дубай:

 

Вила в Emirates Hills – 129.9 млн. долара

1

Източник: https://www.luxhabitat.ae

Луксозните вили в Emirates Hills предлагат релаксиращи кътчета, зеленина, огромни басейни и луксозен интериор. Намиращи се в покрайнините на града, те са в топ дестинациите за закупуване на дом от милионерите.

Частна плажна ивица, опияняваща панорамна гледка, частно джакузи, фитнес и 7 спални – това е само част от лукса, който предлагат повечето вили на изкуствено създадения остров Palm Jumeirah. Разположен точно срещу високите кули на Дубай, във формата на палма, островът предоставя възможност за луксозен живот в големия град, но същевременно дава и доза уединение. Самият остров Palm Jumeirah е един от най-известните по цял свят, заради уникалната си структура и хилядите вили и хотели, разположени на изкуствените плажове. Интересен факт е, че общата площ на приказния остров е повече от 8000 футболни игрища и се оценява на 14 млрд. долара.

 

·        Вила в Al Barari – 48 млн. долара

dubai

Източник: https://uae.dubizzle.com

 

Поредното бижу в колекцията луксозни домове на Дубай се разпростира на близо 1300 квадрата, предоставя разнообразни условия за забавление, СПА, фитнес и плуване. Всичко това плюс изискан интериор и стилна атмосфера в едно от най-забележителните и скъпи предградия на Дубай. Al Barari е комплекс, който предлага изключително луксозни вили, резиденции и апартаменти и е извествен с устойчивата си концепция за луксозен живот. Естествени водоизточници, средиземноморски градини и много удобства са на разположение на всеки гост в Al Barari

 

·        Мезонет в Noora Tower – 54 млн. долара

dubai2

Източник: http://www.arabnews.com/

Великолепен мезонет в една от най-впечатляващите кули в Дубай може би ще е най-скъпият апартамент в града. И въпреки че жилището вече е отворено за продажба, самият небостъргач се очаква да бъде завършен до края на тази година, като се състои от цели 74 етажа. Брокерите вече са дали подробни визии за уникалните апартаменти с панорамни гледки и привличат вниманието на крупните инвеститори.

Източник: http://meconstructionnews.com