10 зимни дестинации за снежния сезон

С настъпването на зимата, идват и снежните дни, които карат всеки от нас да мечтае за приказна ваканция, далеч от градския шум. Навярно си гледал не малко филми, описващи райски зимни кътчета с несравнимо коледно настроение, които изглеждат като място, което сякаш не съществува. Истината е, че тези градове и курори са напълно реални и наистина носят заразяващо празнично настроение, поръсено с обилни количества пухкав сняг.

Ако си фен на зимните спортове или просто мечтаеш за идеална зимна ваканция на още по-идеално място, то виж селекцията ни от 10 дестинации. Тази своебразна класация събира  най-популярните зимни дестинации през последните години, а ние ти пожелаваме да посетиш поне половината от тях:

 

1. Виена, Австрия: 

виена

Източник: Travel Passionate

Разбира се, за къде без Виена през зимата  - това е един от най-известните градове, когато става въпрос за коледна атмосфера, приказна украса и коледни базари. Хиляди туристи посещават столицата на Австрия, именно през декември, за да усетят несравнимото настроение и да напазаруват подаръци. Дори и без планински масиви, този великолепен град винаги е дестинация №1 по Коледа.

2. Прага, Чехия:

прага

Източник: TripSavvy

Коледни базари, снежна зима и уникална архитектура – всичко това в комбинация прави красивата чешка столица супер дестинация за Коледа. Празничната украса е повече от впечатляваща, а храните и традиционите напитки ще се харесат и на най-претенциозните. 

3. Гещад, Швейцария:

гещад

Източник: Pinterest

Няма как да пропуснем Швейцария, става ли дума за снежни места в Европа. Гещад е едно от най-приказните кътчета през зимата, а условията за зимни спортове и величествената природа привличат хиляди туристи от всички краища на света. 

4. Аспен, Колорадо

 

Колорадо

Източник: AARP Travel

Дори и да е малко далеч от нашите географски ширини, този зимен курорт трябва да присъства във всяка класация за снежни дестинации. Определено Аспен е легендарно място за зимни спортове, състезания  или просто за живописна екскурзия. Повечето звезди на шоубизнеса в САЩ, предпочитат този курорт за почивка.

5. Баварските Алпи, Германия: 

башарските алпи

Източник: Pinterest

Това не е конкретен град, а просто регион, но един от най-красивите в Европа. Баварските Алпи предлагат най-добрите снежни приключения и разнообразни зимни спортове, курортите там са едни от най-прелестните в целия свят. В съчетание с високите планини и малки сгушени села, южната част на Германия гарантирано си заслужава да бъде сред топ дестинациите за зимата.

6. Мюнхен, Германия:

германич

Източник: Holidays in Bavaria Germany

Отново незабравим дух на Коледа, без планини, но с много празнични изкушения. Мюнхен е за почитателите на снежните пейзажи, но без ски и лифтове.

7. Сейнт Мориц, Швейцария:

швейцария

Източник: Pinterest

Поредната снежна доза от Швейцария – но трябва да признаем, че това е страната за зимни приключения. А Сейнт Мориц е име, което всеки европеец знае. Градът е прочут с известните личности, които редовно са на почивка там, особено през студените месеци. 

8. Вал д`Изер, Франция:

франция

Източник: Iglu Ski

Френските курорти са мечта не само за европейци, но и за зимни ентусиасти от цял свят. Най-популярният курорт, в който всички се влюбват, определено е Вал д‘Изер. Много сняг, огромни хотели и легендарна дестинация за провеждане на ски алпийски дисциплини.

9. Кортина д'Ампецо, Италия:

италия

Източник: Touring Italy.net

Това е един от първите ски курорти в света и се намира в североизточна Италия. Уникална красота и незабравимо усещане за празнична еуфория – бутици за пазаруване, перфектни условия за сноуборд и луксозни резорти. 

10. Вал ди Соле, Италия:

snow

Източник: SnowTrex

Италия има толкова величествени планински масиви и трябва да Вал ди Соле е място, което не бива да бъде пренебрегвано, дойдат ли зимните месеци. Скрит в Доломитите, регионът предлага възхитителни гледки, множество хотели и къщи за настаняване и идеални писти за зимни спортове.